Διαβάστε ολόκληρο
το τελευταίο τεύχος του περιοδικού
"Ελευθεροεπαγγελματίας Ιατρός"
εδώ.

Βρείτε τα προηγούμενα τεύχη του περιοδικού
στο Iatriki on Line.

Previous ◁ | ▷ Next

Ο ΙΣΑ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Προς τον
κ. Μπερσίμη Σωτήριο
Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ
Λεωφόρος Κηφισίας 39
Αμαρούσιο Αττικής          

Αθήνα, 17.4.2018

Α.Π.  27511

Θέμα: Ο ΙΣΑ ζητά άμεσα την ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης για την παραπομπή των ασθενών με παρέμβαση του ΕΟΠΥΥ ο οποίος οφείλει να δώσει σαφείς οδηγίες και τις αναγκαίες διευκρινήσεις στους αντισυμβαλλόμενους ιατρούς

Σε συνέχεια έκδοσης της υπ ́ αριθμ. πρωτ. Γ1α/Γ.Π.οικ.29106/13.4.2018 Υπουργικής Απόφασης, εχθές δημοσιεύθηκε από τον Υπουργό Υγείας Δελτίο Τύπου. Σε αυτό, αντί να παρέχονται ουσιαστικές διευκρινίσεις ή έστω κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα που ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θέσαμε για λογαριασμό των ιατρών μελών μας (συν.1), οι εκεί αναφορές είναι εντελώς αόριστες.

Οφείλετε ως εκ της θέσεως σας,  ως ο αρμόδιος θεσμικά φορέας, σε κάθε περίπτωση, ως αντισυμβαλλόμενος των ιατρών να αποσαφηνίσετε πλήρως και σαφώς:

  • Ποια η ακριβής ημερομηνία έναρξης εφαρμογής της προαναφερθείσας Υπουργικής Απόφασης.
  • Τι θα ισχύει έως την 1.1.2019, ημερομηνία που σύμφωνα με το ως άνω Δελτίο Τύπου του Υπουργού «το νέο σύστημα παραπομπών θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή»
  • Εξακολουθεί να ισχύει το σύστημα των 200 επισκέψεων;

Οι συμβεβλημένοι ιατροί – μέλη μας βρίσκονται δικαιολογημένα σε σύγχυση. Καλούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς σαφείς και συγκεκριμένες οδηγίες ούτε για το τι πρέπει να πράξουν, ούτε για το αν θα αποζημιωθούν για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ως ο μεγαλύτερος Ιατρικός Σύλλογος της χώρας, απαιτεί τις άμεσες δικές σας ενέργειες για την σαφή ενημέρωση των ιατρών και την παρέμβασή σας για την ανάκληση της υπ΄ αριθμόν Γ1α/Γ.Π.οικ.29106/13.4.2018 Υπουργικής Απόφασης, αποκαθιστώντας την δημιουργηθείσα ασαφή κατάσταση, επιτρέποντας στους ιατρούς να εστιάσουν σε αυτό που οφείλουν και γνωρίζουν να πράττουν, ήτοι την ανεμπόδιστη άσκηση του ιατρικού τους έργου για τη διαφύλαξη της υγείας των ασθενών τους.

Η παρούσα κοινοποιείται στον κ. Υπουργό Υγείας για τις δικές του ενέργειες.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Copyright © 2013 Ε.ΕΛ.Ι.Α. All Rights Reserved.
Powered by DOCTORSmedia